Pohjoismaisen kesäyliopiston hengen jäljittäminen

Kymmenen taiteilijaa ovat käyttäneet viimeisen vuoden etsimällä ”pohjoismaisuuden” henkeä, vaikeasti määriteltävää identiteettiä, joka on yhtälailla arvostettu kuin kaivattu. (Mikä on NSU)

Löytyykö ”pohjoismaisuus” pysymällä vahvana vastoinkäymisissä? Vai ominaisuuksista, jotka ajavat urheat pohjoismaiset matkailijat “uuteen maailmaan” 1800-luvulla perustamaan oletettavasti “utopistisia” siirtokuntia? 

Löytyykö ”pohjoismaisuus” suhteestamme aikaan? Kiireisten Pohjoismaalaisten vapaa-aika vähentyy, ja historian säilyttämiseksi tarvitaan työtä ja uusia keinoja. NSU:n tutkiessa, olisitko vuorovaikutuksessa patsaiden kanssa parannellun todellisuuden kautta vai paikan laukaiseman kerronnallisen podcastin välityksellä, menneisyydestä voidaan aina tehdä uusia tulkintoja.

Vai onko siinä jotain ”pohjoismaista”, että löydämme etäisyydestä läheisyyttä? Voit painaa käsin kirjan lehdet ja lähettää ne seuraavalle yhteistyökumppanille – ennen kuin muste ehtii kuivua –  vain saadaksesi tarinan. Tai käynnistämällä keskusteluketjun, joka muuntuu kirjeiksi, joka leviää maasta maahan, jossa kielet sekoittuvat, ja joka kuullaan eri näkökulmista.

Ehkä ”pohjoismaisuutta” ei koskaan löydy, vaan se yksinkertaisesti siirtyy seuraavalle sukupolvelle enemmän fiktion kuin faktojen kautta? Lapsilla on aina ollut merkittävä asema NSU:n kesäseminaareissa, ja heillä on oma opintopiirinsä, mikä mahdollistaa aikuisten tutkijoiden, joilla on lapsia, uppoutumisen keskusteluun, oppimiseen ja kulttuurin jakamiseen. NSU:n pitkä yhteys feministiseen teoriaan ja sukupuolten tasa-arvoon sai tällaisen päätöksen aikaan. Vuoden 1973 opintopiiri ”Naisten sortamisen erityisluonne kapitalismissa” (Kvindesituation & kvindebevægelse under kapitalismen) oli ensimmäinen feministinen tutkimusaihe missään pohjoismaisessa yliopistossa.

Liity matkalle läpi menneisyyden ja tulevaisuuden ”Pohjoismaisuutta”, kohtaamalla tarinoita, taideteoksia ja uusia ystäviä Pohjoismaisen kesäyliopiston parissa!

 

Into the Forest

 

Oleana: An Act of Courage

 

Lived Anthologies

 

Lake Vättern and its subjectivity

 

How the News Travels

 

Future Echoes

 

lightweight luggage for transitioning

 

Tracing the Conversation

 

Tracing… Through Artistic Research
Time in Space

 

Translation by Disa Kamula

Leave a Reply